Traditsioonilisi maiuspalasid, eritellimusena valminud käsitöövigureid ja mõni vürtsikam piparkook

Festival „Jõulujazz“ 23. XI – 8. XII Tallinnas, Pärnus, Tartus, Viljandis ja Haapsalus.

/…/

„Jõulujazzi“ hingepuudutavaim kontsert oli õnneks puhtalt eestimaine – Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja kitarristide ühistöös sündinud projekt „6 keelel 4 häälel“. Kultuurikatla black box’is esitatud nelja teose (Robert Jürjendali „See öö oli pikk“, Raul Söödi „Vaikusestki vaiksem“, Tauno Aintsi „Vitsa“ ja Sven Grünbergi uudisteose „Kas ma sind leian?“) ettekanne mõjus kohati pisarateni liigutavalt. Eestimaine, soojust igatsev, kuid alaliselt varjude taha peidetud ilutunnetus saavutas seekord kitarriabstraktsioonide ja koorihäälte haruldases kombinatsioonis puudutava vormi. Lõunamaiselt emotsionaalse soleerijana paistis silma Andre Maaker ja põhjamaist fantaasiarikkust esindas efektne ja hard-rock-poose armastav soome kitarrist Marzi Nyman. See oli igatpidi hingeminev ja plaati väärt sündmus.

Kogu arvustust loe: http://www.sirp.ee/s1-artiklid/c5-muusika/hamara-aja-delikaatne-tujutostja/