Eesti Filharmoonia Kammerkoori lauljad tutvustavad alates tänasest Klassikaraadio uues saatesarjas „Plaadikohver“ muusikat, mis neid paelub ja inspireerib. Saated on eetris igal argipäeval 3.-14. oktoobrini kell 14 Klassikaraadios. Saade on pühendatud Eesti Filharmoonia Kammerkoori 35. aastapäevale.

Tunniajases saates on mikrofoni ees Eesti Filharmoonia Kammerkoori lauljad, kes kehastuvad Klassikaraadio saatejuhtideks, esitledes leide kodusest plaadiriiulist ning meenutades koori reise maailma nurkadesse.

Aastate jooksul on EFK ridades läbitud tohutu hulk repertuaari alates gregooriuse laulust ja barokkmuusikast kuni tänapäevaste ülikeerukate partituurideni välja. Lauljate muusikalist maitset on kujundanud ka osalemine kuulsatel festivalidel ja esinemine maailma parimates saalides.

Eesti esinduskooriks kujunenud Eesti Filharmoonia Kammerkoori asutas 1981. aastal Tõnu Kaljuste, kes oli koori kunstiline juht kakskümmend aastat. Tema tööd jätkasid tuntud briti dirigent Paul Hillier (2001-2007) ja hollandlane Daniel Reuss (2008-2013) ning alates 2014. aastast seisab koori ees peadirigendina Kaspars Putniņš.

Oma muusikuks olemist visandavad läbi lemmiklugude ja armsaks saanud repertuaari EFK lauljad: Olari Viikholm (3.10), Henry Tiisma (4.10), Annika Lõhmus ja Karoliina Kriis (5.10), Joosep Trumm (6.10), Kaia Urb (7.10), Heli Jürgenson (10.10), Sander Sokk (11.10), Anna Dõtõna (12.10), Allan Vurma (13.10) ja Karin Salumäe (14.10).