Pühapäeval, 28. augustil annab Mustpeade Maja Valges saalis tasuta kontserdi Tenso Euroopa Kammerkoor, dirigendiks Eesti publikule tuttav, hinnatud briti dirigent Paul Hillier. Esitatakse eri ajastute meistrite – Frank Martini, Arvo Pärdi, Josquin Desprez’ jt. – loomingut. 
Tenso Euroopa Kammerkoori kuulvad noored andekad lauljad paljudest erinevatest riikidest, kes soovivad arendada oma lauljaoskusi ning pürgivad profilauljateks. Selle asutas 2014. aastal Kaspars Putninš mõttega valmistada ette järelkasvu profikooridele. Koor tegutseb TENSO ühenduse egiidi all (www.tensonetwork.eu), kuhu kuulub kakskümmend professionaalset kammerkoori erinevatest Euroopa riikidest, sealhulgas ka Eesti Filharmoonia Kammerkoor.

Suviti korraldatakse Tenso Euroopa Kammerkoori lauljatele erinevaid meistriklasse ja workshoppe, kus arendatakse vokaaltehnikat, õpitakse erinevaid muusikastiile Euroopa parimate hääleseadjate ja dirigentide käe all, tulemusena valmib kontserdikava, millega esinetakse Euroopa erinevates paikades. Sel suvel juhendas Tenso Euroopa Kammerkoori rahvusvahelises muusikaelus eliitvokaalansamblite eestvedajana tuntud briti dirigent Paul Hillier. Tema käe all lihvitud programm, kus muusikat eri ajastutest, jõuab kuulajateni 26. augustil Helsingis ja 28. augustil Tallinna Mustpeade Majas.
Vt lisa: http://www.tensoeuropechamberchoir.eu/