Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) alustab täna reisi Los Angelesse, kus 19.-22. maini osaleb festivalil „Mozart & Pärt“, mida korraldab Los Angelese Filharmoonikud ja selle peadirigent Gustavo Dudamel.

Walt Disney nimelises kontserdimajas toimuval neljal kontserdil tulevad ettekandele Arvo Pärdi „Miserere“ ja W. A. Mozarti „Reekviem,“ mida esitavad lisaks EFK-le ja LA Filharmoonikutele ka Läti Raadio koor ning solistideansambel koosseisus Lucy Crowe (sopran), Roxana Constantinescu (metsosopran), Paul Appleby (tenor), Frederick Ballentine (tenor), Luca Pisaroni (bass-bariton).

 

„Olen kindel, et need kaks koori – EFK ja Läti Raadio koor – moodustavad parima oratooriumikoori maailmas, kuna nad täiendavad üksteist suurepäraselt“, arvab EFK peadirigent Kaspars Putninš. „See on fantastiline võimalus ja suur au EFK-l laulda noorema generatsiooni ühe säravama dirigendi Gustavo Dudameli käe all ja koos tema filharmoonikutega, mis on üks juhtivaid orkestreid maailma muusikaelus. Samuti on ju Walt Disney kontserdimaja üks prestiižikamaid esinemispaiku,“ rõõmustab Kaspars Putninš koori edu üle.

 

Arvo Pärdi looming kõlab 19.-29. maini toimuva festivali jooksul kokku 10 kontserdil, lisaks esitatakse Mozarti, Händeli, videokunstnik Bill Viola jt teoseid. Festivali kulminatsioonina tuleb 28. mail maailma esiettekandele Los Angelese Filharmoonikute tellimusel valminud Arvo Pärdi instrumentaalteos „Greater Antiphons“.

 

EFK-l on USA kontserdireisidega pikaajalised traditsioonid – alustati 1990. aastal ning käesolev esinemine on selles riigis neljateistkümnes, kuid esmakordne Walt Disney nim kontserdimaja laval. Kuna koori on saatnud turneedel suur edu ning huvi EFK ning Arvo Pärdi ja teiste eesti heliloojate loomingu vastu on olnud tõusutrendis, siis viimastel aastatel on käidud üle Atlandi turneedel koguni igal aastal. Lisaks paljudele olulistele kontserdikeskustele, ülikoolide saalidele ning kirikutele on esinetud Ameerika koorijuhtide konverentsil ning maailma prestiižikamates esinemispaikades – Washingtoni Kennedy Keskuses, New Yorgi Carnegie Hallis, Lincolni Keskuses ja Metropolitani Kunstimuuseumi.

EFK enamike  Ameerika-turneede korraldaja ja koordineerija on koori kauaaegne partner USAs, agentuur New World Classics.

 

Vaata „Mozart & Pärt“ festivali programmi LA Filharmoonikute kodulehel:
http://www.laphil.com/mozartandpart