Eesti Filharmoonia Kammerkoor alustas täna turneed Itaalia suurlinnades, kus Kaspars Putninši juhatusel toimuvad kontserdid olulistes kontserdisaalides ning ajaloolistes hoonetes. 3. aprillil antakse esimene kontsert Firenze Pergola teatris, 4. aprillil uhke gooti arhitektuuriga Siena Toomkirikus ning 5. aprillil Rooma La Sapienza ülikooli aulas, mis on üks olulisemaid kontserdipaiku Roomas.

Kõigil kontsertidel tuleb ettekandele Sergei Rahmaninovi „Koguöine jumalateenistus“ op 37 (1915), mis on üks armastatumaid ja ainulaadsemaid suurteoseid vene liturgilises muusikas. Huvi selle teose ning EFK esituse vastu on olnud läbi aastate suur ning EFK-d on kutsutud just seda teost esitama erinevate dirigentide käe all väga paljudele festivalidele ja kontserdisaalidesse, sh ka BBC Promsil Royal Albert Hall’is Londonis. Viimati esitati Rahmaninovi suurteost aasta tagasi Põhja-Itaalias, Meranos ja Bressanones. EFK on selle teose salvestanud ka plaadifirmale Harmonia Mundi (2004) ning see on pälvinud kriitikute tunnustust.

Seekordse turnee korraldaja on kammerkoori kauaaegne välispartner agentuur Itaalias Internationale Musica.