Eesti Kammerkooride Liidu ja Eesti Filharmoonia Kammerkoori koostöös kõlab 5. detsembril Tallinna Jaani kirikus pea 100-liikmelise koori esituses Sergei Rahmaninovi ainulaadne suurteos “Koguöine jumalateenistus”, mida juhatab Kaspars Putniņš.

5. detsembril kell 19.00 esinevad Tallinna Jaani kirikus esmakordselt üheskoos Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tartu Ülikooli Kammerkoor (dirigent Triin Koch), kammernaiskoor Sireen (dirigendid Ülle Tuisk ja Tiiu Sinipalu) ning kammerkoor Collegium Musicale (dirigent Endrik Üksvärav).
Kõik nimetatud koorid on Eesti koorimuusikasõpradele teada-tuntud oma kõrgetasemeliste ning eriilmeliste kontserdikavadega, mis on lummanud nii Eesti kui Euroopa kontserdisaalide publikut. Kolmele eelmainitud Kammerkooride Liidu harrastuskollektiivile lisandub Eesti esinduskoor – Eesti Filharmoonia Kammerkoor.

Eesti Filharmoonia Kammerkoori direktor Esper Linnamägi tõdeb, et professionaalsel kooril on väga hea meel teha koostööd hobikooridega, kes on ennast näidanud aktiivsete osalejatena muusikaelus ning soovivad ennast järjepidevalt arendada. „Tahame neile pakkuda võimalust seista laval külg-külje kõrval elukutseliste lauljatega, esitades koos väga nõudlikku repertuaari meie peadirigendi käe all, mis saab olema kindlasti uudne ja arendav kogemus.“

Üks tuntumaid ja ainulaadsemaid suurteoseid vene liturgilisest muusikast, Sergei Rahmaninovi 1915. aastal kirjutatud „Koguöine jumalateenistus” op. 37 on 15-osaline tsükkel õhtu- ja hommikupalveid, mis kätkeb endas hulga õigeusu kirikumuusika traditsioone, mida Rahmaninov on „värvinud“ talle nii omaste romantiliste kõlade ja hingestatusega.

Eesti Kammerkooride Liidu jõuluootuskontsertide traditsioon sai alguse 2004. aastal, kui toimusid esimesed kontserdid Eestimaa kirikute toetuseks. Aastate jooksul on detsembrikuu alguses lauldud paljudes Eesti kirikutes. Tänavune ühiskontsert saab teoks tänu Eesti Filharmoonia Kammerkoorile ja Eesti Kultuurkapitalile.

Lisainfo:
Sirlen Rekkor
Eesti Kammerkooride Liidu tegevsekretär
Tel +372 555 759 68
kammerkoorideliit@gmail.com