Eesti Filharmoonia Kammerkoori 34. hooajal on repertuaaris ülekaalukalt eesti heliloojate looming. Esitatakse nii klassikat suurmeistritelt kui ka nüüdismuusikat noorema generatsiooni heliloojatelt, tulemas on neli esiettekannet. Kontserdikavades on juubeleid tähistavad Arvo Pärt ja Veljo Tormis, nende kõrval Mirjam Tally, Ülo Krigul, Tõnu Kõrvits, Evelin Seppar, Helena Tulve ja Märt-Matis Lill.

Kammerkoori peadirigendi Kaspars Putninši sõnul on selle hooaja märksõnadeks traditsioonid ja eksperimendid. „Esitame palju Eesti muusikat, Arvo Pärdi, Veljo Tormise teoseid, kuid oleme tellinud ka uudisloomingut, näiteks Mirjam Tallylt ja Ülo Krigulilt, nende värskelt valminud lood jõuavad publiku ette oktoobri alguses  meie sarja „Vitraažid“ esimesel kontserdil „Puudekummardajate maa“. Kuigi laulame traditsioonilist klassikalist repertuaari, soovime samas laiendada oma ampluaad, mistõttu pöördumegi noorte heliloojate poole, et läbi nende silmade ja kõrvade saaksime näidata koori uues valguses“, lisab Putninš.

Esiettekannetest on veel tulemas oktoobris Tõnu Kõrvitsa „Lageda laulud“ koos Tallinna Kammerorkestriga ning kevadel Evelin Seppari uudisteos Eesti Muusika Päevade raames.

Eesti heliloojate loomingule on pühendatud mitu täispikka kontserti – Olav Ehala autoriõhtud „Ega tali taeva jää…“ toimuvad Pärnu, Tartu ja Estonia kontserdisaalides ning Tõnu Kõrvitsa autorikontsert sarjas „Portree“ Tallinna Filharmoonias. Veljo Tormise muusika on aluseks kontsertetendusele „Viis Eesti muinasjuttu“, mida lisaks koorile rikastavad visuaalselt Margus Kasterpalu/Ove Mustingu lavastatud filmid.

Välisautorite klassikast kõlab kammerkoori esituses sel hooajal Sergei Rahmaninovi, J. S. Bachi, Alfred Schnittke, Gustav Mahleri jt. tippteoseid, mida saab kuulda Eesti eri paigus.

Tulemas on kaks haridusprojekti, esimene neist Ida-Virumaa vene koolides, kus koor tutvustab eesti kultuuri ja muusikat läbi Veljo Tormise loomingu ning teine, mastaapne  kontsert-meistriklass koostöös kolme hobikooriga Tallinna Jaani kirikus.

Ilmumisjärge ootavad sel hooajal kolm CD-plaati, millele on salvestatud Erkki-Sven Tüüri, Carlo Gesualdo, Brett Deani, Gregory Rose’i ja Galina Grigorjeva loomingut koostöös plaadifirmadega ECM, Toccata Classics ja Ondine.

Kokku annab EFK septembrist maini 43 kontserti kaheksas riigis – Eestis, Itaalias, Tšehhis, Lätis, Hollandis, Venemaal, Saksamaal ja USAs. Külalisdirigentidena seisavad koori ees Tõnu Kaljuste, Paul Hillier, Risto Joost, Kaspar Mänd, Michael Hofstetter ja Gustavo Dudamel.

EFK järgmised kontserdid toimuvad Pärdi päevadel 7., 9., 11. ja 26. septembril.