Eesti Filharmoonia Kammerkoor lõpetab hooaja kontserdiga Joensuus, Soomes, kus toimub VI rahvusvaheline ortodoksi kirikumuusika konverents. Kontsert antakse 9. juunil Luterlikus kirikus, kus Kaspars Putninši juhatusel tulevad ettekandele Alfred Schnittke, Sergei Rahmaninovi, Arvo Pärdi, Georgy Sviridovi ja Ivan Moody teosed.
EFK sai kutse konverentsi korraldajalt Rahvusvahelise Ortodoksi Kirikumuusika Ühingult (ISOCM, www.isocm.com ), kelle esimehe Ivan Moody sõnul tähistatakse selle konverentsi ning kontserdiga ISOCM ühingu 10. tegevusaastat. „Meil on väga hea meel, et sellel konverentsil saavad tähelepanu kaasaegsed, viimastel aastakümnetel loodud ortodoksi kirikumuusika teosed, mis näitab selle traditsiooni elujõulisust, ning et kuuleme neid just Eesti Filharmoonia Kammerkoori esituses.“ Ettekandele tuleb ka Moody enda teos „Thy Fatherly Embrace”.

 

8.-14.juunini toimuva konverentsi teemaks on sel aastal „Luues liturgiliselt: hümnograafia ja muusika” ning see toob kokku ortodoksi kirikumuusika spetsialistid kogu maailmast.
Oma lõppeval 34. hooajal on EFK andnud 29 kontserti Eesti erinevas paigus ning 31 väliskontserti 8 erinevas riigis – Soomes , Saksamaal, Hiinas, Poolas, Prantsusmaal, Itaalias, USAs ja Suurbritannias.