Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester esinevad 21.–23. maini  mainekal Vale of Glamorgan festivalil, mis sel aastal on pühendatud Arvo Pärdi 80. sünnipäevale.

 

Kaasaegsete heliloojate teoste tutvustamisele orienteeritud festival esitleb Arvo Pärdi muusikat sel aastal erinevate koosseisude esituses kõigil kontsertidel, kuid lisaks on programmidesse kaasatud ka paljude teiste eesti heliloojate loomingut. Eesti Filharmoonia Kammerkoori kontserdikavas, mida juhatab Kaspars Putninš, kõlab  21. mail Penarthi All Saints kirikus lisaks Pärdi loomingule ka Veljo Tormise „Tornikell minu külas“ ja Märt-Matis Lille hiljuti valminud „Unejõgi“, lisaks esitatakse bulgaaria päritolu helilooja Dobrinka Tabakova loomingut, mis on samuti valitud festivali fookuseks. Märkimist väärib ka kontserdile eelnev Peter Reynoldsilt loeng “The Music of Arvo Pärt and New Music in Estonia”.

 

Tallinna Kammerorkester annab kontserdi 22. mail BBC Hoddinott Hallis, Cardiffis Jaan Räätsa, Arvo Pärdi, Erkki-Sven Tüüri ja Tõnu Kõrvitsa teostega. Samal päeval toimub ka Eesti muusika kontaktüritus „Estonia – A Music Powerhouse“, kus Eesti klassikalise muusika esindajad, nii  korraldajad kui ka festivalil kõlanud teoste autorid, tutvustavad meie muusikakultuuri Briti muusikaelu juhtide.

 

Eesti muusikute osalemine festivalil kulmineerub 23. mail Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Tallinna Kammerorkestri ühisel kontserdil St Davidi Hallis, Cardiffis, kus Kristjan Järvi juhatusel tuleb ettekandele festivali kahe peahelilooja Arvo Pärdi ja Dobrinka Tabakova looming, soleerivad Kristina Blaumane tšellol ja Ceri Wynne Jones harfil.

Vale of Glamorgan festival, mille asutaja ja kunstiline juht on helilooja John Metcalf, toimub sel aastal 12.–23. maini. Eesti Filharmoonia Kammerkoor on ka varem samal festivalil üles astunud – 2010. aastal osaleti seal koguni viie kontserdiga.

 

Lisainfo: valeofglamorganfestival.org.uk/home/