Eesti Filharmoonia Kammerkoor koos Tallinna Kammerorkestriga tähistavad rahvusvahelist häälepäeva kontserdiga „Suurkujud Bach ja Händel“ 18. aprillil Tartu Jaani kirikus. Toomas Siitani juhatusel kantakse ette Johann Sebastian Bachi Magnificat D-duur ja motett “Ich lasse dich nicht” ning Georg Friedrich Händeli „Dixit Dominus“. Läbi sajandite populaarseimate klassikaheliloojate, Bachi ja Händeli, looming pakub kontserdil huvitavaid võrdlusi, kuna mõlemad suurmeistrid sündisid küll ühel aastal, kuid esindasid erinevaid ajastuid.

Häälepäeva raames toimub pool tundi enne kontserdi algust loeng, milles Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia hääleuurija Allan Vurma tutvustab hääle ja laulmise võimalusi barokiajastul.

Rahvusvahelist häälepäeva (World Voice Day) on 16. aprillil tähistama hakatud hääleprobleemidega tegelevate meditsiini- ja teadusringkondade eestvedamisel alates 1999. aastast, et pöörata üldsuse tähelepanu hästi toimiva hääle tähtsusele meie kõigi elus. Hinnanguliselt on umbes kolmandiku inimeste jaoks hääl ka nende otsene töövahend. Häälepäeva tähistamiseks korraldatakse terves maailmas kontserte, konverentse ja häälehoiu põhimõtteid tutvustavaid üritusi (www.world-voice-day.org.).

Kontsert toimub koostöös Tallinna Filharmooniaga, lisainfo: www.filharmoonia.ee, www.epcc.ee