23. märtsist kuni 1. aprillini on Eesti Filharmoonia Kammerkoor kontsertturneel Saksamaal ja Itaalias.

Saksamaal esinetakse kolme kontserdiga koos rahvusvaheliselt hinnatud Württembergi kammerorkestriga dirigent Gottfried von der Goltzi juhatusel. Esimene kontsert toimub 25. märtsil orkestri kodulinnas Heilbronnis, kontserdi- ja kongressikeskuses Harmonie. Järgnevad kontserdid antakse 26. märtsil Dortmundi Kontserdimajas, kus EFK on varem korduvalt esinenud, ning 27. märtsil Ulmi Kornhausis. Põhifookuses on Eesti muusika – kõlavad Erkki Sven Tüüri orkestripala „Flamma“ ja Arvo Pärdi „Aadama itk“ ning lisaks Joseph Haydni Missa d-moll („Nelson Missa”). Solistidena teevad kaasa Hanna-Elisabeth Müller (sopran), Sibylla Maria Müller (metsosopran), Daniel Kluge (tenor), Andreas Hörl (bass).

Initsiatiiv koostööks tuli Württembergi kammerorkestrilt, kes tundis huvi Arvo Pärdi teose „Aadama itk“ vastu ning soovis seda esitada koos EFK kui teose esmaesitajaga. Külalisdirigendina seisab neil kontsertidel orkestri ees viiuldaja ja dirigent Gottfried von der Goltz, kes on eelkõige tuntud barokkmuusikuna, kuid lisaks solistikarjäärile tegutseb ka Norra barokkorkestri kunstilise juhina.

Turnee jätkub kolme a cappella kontserdiga Itaalias, kus Kaspars Putninši juhatusel esinetakse 29. kuni 31. märtsini  Merano Toomkirikus, Trento Filharmoonia saalis ja Bressanone Toomkirikus. Kavas on Arvo Pärdi „Dopo la vittoria“ ning Sergei Rahmaninovi „Koguöine jumalateenistus” op 37. Turnee, mille korraldab EFK kauaaegne välispartner agentuur Internationale Musica, on ajendatud huvist EFK kontsertide vastu Põhja-Itaalias, kus kammerkoor on varem korduvalt koos erinevate dirigentidega esinenud.