Eesti Filharmoonia Kammerkoor on kutsutud osalema 1. jaanuaril Wiesbadeni Kurhaus’is toimuval suurejoonelisel uusaasta galakontserdil koos rahvusvaheliselt hinnatud Frankfurdi Raadio Sümfooniaorkestri ja NDR-kooriga. Dirigeerib sügisel orkestri peadirigendina alustanud Andrés Orozco-Estrada. 

 

Saksamaa Hesseni liidumaa pealinnas Wiesbadenis asuv ajalooline Kurhaus on kuulus oma ainulaadse arhitektuuri, elegantsete saalide ning kõrgetasemeliste kultuuriürituste poolest. Uusaastagala toimub Kurhaus’i 1350-kohalises peasaalis, mis on nimetatud kuulsa saksa arhitekti Friedrich von Thierschi järgi. 1. jaanuari pidulikul galakontserdil tulevad ettekandele Felix Mendelssohni „Merevaikus ja õnnelik sõit“ (op. 27), Ludwig van Beethoveni samanimeline kantaat koorile ja orkestrile (op. 112) ning tema Sümfoonia nr. 9 d-moll (op 125). Lisaks mainekatele saksa muusikakollektiividele ja EFK-le teeb kaasa solistideansambel koosseisus Christiane Karg (sopran), Gerhild Romberger (alt), Christian Elsner (tenor), Franz-Josef Selig (bass), juhatab orkestri peadirigendi Orozco-Estrada, kellest saab alates järgmisest hooajast ka Londoni Filharmoonikute esimene külalisdirigent.

 

EFK on ka varem koostööd teinud Euroopa ühe juhtiva muusikakollektiivi, Frankfurdi Raadio Sümfooniaorkestriga – möödunud suvel anti koos sama orkestriga kontserte Rheingau muusikafestivalil, mida juhatas orkestri eelmine peadirigent Paavo Järvi. Ajaloolises Wiesbadeni Kurhaus’is esinetakse aga esmakordselt.