15. augustil annab Eesti Filharmoonia Kammerkoor avakontserdi III Pühalepa muusikafestivalil Pühalepa kirikus Hiiumaal.

 

Heli Jürgensoni dirigeerimisel tuleb ettekandele mitmekülgne kava armastatud eesti autorite loomingust, mille hulgas on ka hiidlase Erkki-Sven Tüüri laulud: „Taandujad“, „Väike eestimaine laul“, „Kui vaikivad päevased tuuled“, „Triglosson Trishagion“ ning osad teosest „Ärkamine“. Kõlavad ka Cyrillus Kreegi vaimulikud rahvalaulud ning Rudolf Tobiase mitmed tuntud koorilaulud.

 

15.-17. augustini toimuva festivali jooksul antakse viis kontserti, esitajateks lisaks EFK-le, Marcel Johannes Kits (tšello), Katariina Maria Kits (viiul), Peep Lassmann (klaver), Kalervo Kulmala (metsasarv), ansambel Floridante, kammerkoor Collegium Musicale  jt. Festivali kunstiline juht on Endrik Üksvärav.

Vt lisa: www.keremakultuurikoda.ee