Arvo Pärdi autorikontsertide ülimenukaks kujunenud turnee lõpetab Eesti Filharmoonia Kammerkoori (EFK) kontsert 2. juunil Metropolitani kunstimuuseumis New Yorgis. Tõnu Kaljuste juhatusel tuleb ettekandele Arvo Pärdi kõige ulatuslikum a cappella kooriteos „Kanon pokajanen“  („Patukahetsuskaanon“, 1997), mis on pühendatud Tõnu Kaljustele ja Eesti Filharmoonia Kammerkoorile.

EFK on seda teost esitanud paljudel mainekatel festivalidel kogu maailmas, sh BBC Promsil Royal Albert Hallis, Schleswig-Holsteini muusikafestivalil, Gadogan Hallis Londonis jm. New Yorgis on esinemispaigaks Metropolitani kunstimuuseumi galerii 131 (The Temple of Dendur), kus eksponeeritakse Vana-Rooma valitseja Augustuse Egiptuses rajatud templit (u 15 eKr), mida peetakse muuseumi üheks väärtuslikumaks eksponaadiks.

 

 

Kontsert 800-kohalises saalis on välja müüdud, aga seda on võimalik kuulata otseülekandes New Yorgi veebikanali Q2 Music vahendusel (www.q2music.org ). Kontserdi korraldab Metropolitani kunstimuuseumi kontserdiosakond koostöös Püha Vladimiri Õigeusu Teoloogia Seminariga, www.metmuseum.org