Alanud nädal on EFK jaoks välisesinemiste rohke. 25.-29. märtsini antakse kontserdid kahe erineva programmiga kolmes riigis – Oslo rahvusvahelisel kirikumuusikafestivalil Norras, Maribori Narodni Dom’is Sloveenias ning Imago Dei festivalil Austrias.

25. märtsil osaleb koor Oslo rahvusvahelisel kirikumuusikafestivalil, mida tänavu peetakse 14. korda. EFK kontsert toimub festivali keskses esinemispaigas – Oslo Toomkirikus, kus Daniel Reussi juhatusel  esitatakse Sergei Rahmaninovi „Koguöine jumalateenistus” op 37. EFK esines Norra tähtsaimal kirikumuusikafestivalil ka kaks aastat tagasi, mil suurepäraselt õnnestunud kontsert Arvo Pärdi “Kanon pokajaneniga” tõi kutse tänavusele festivalile.

Lisainfo: www.kirkemusikkfestivalen.no

28. märtsil annab EFK kontserdi koos Tallinna Kammerorkestriga Risto Joosti juhatusel Mariboris, Sloveenias. Esinetakse sealse olulise kultuurikeskuse, Narodni Dom, orkestrikontsertide sarjas, kus tulevad ettekandele lähiaastatel loodud Eesti muusika kaks suurteost – Arvo Pärdi „Aadama itk“ ja Erkki-Sven Tüüri „Ärkamine“. Koori jaoks on tegemist uudse esinemispaigaga, viimase paarikümne aasta jooksul ei ole Sloveenias kontserte antud.

Lisainfo: www.nd-mb.si

Sama kava ja koosseisusuga esinetakse ka 29. märtsil lihavõttefestivalil Imago Dei Kremsis, Austrias. Tegemist on festivali avakontserdiga Klangraum’is, erilise atmosfääri ja suurepärase akustikaga 13. sajandil ehitatud kirikus. Sel aastal on festival koondanud erinevatest kultuuriruumidest pärit muusikute etteasted ühise pealkirja alla “Igatsus paradiisi järele”. Ka Imago Dei festivalil on EFK varem viibinud – 2011. aastal esitati seal Pärdi teost “Kanon pokajanen”.

Lisainfo: www.klangraum.at