Eesti Filharmoonia Kammerkoor esineb 22. jaanuaril Londoni A Cappella Festivalil LSO St Luke’s kirikus ning osaleb eesti klassikalise muusika kontaktüritusel St Giles’ Cripplegate kirikus.

 

22.-25. jaanuarini toimuv Londoni A Cappella Festival on Euroopa üks elitaarseid muusikafestivale, mis on pühendatud a cappella muusika tutvustamisele ja esitlemisele. Festivali korraldavad The Swingle Singers ja agentuur Ikon Arts Management, kutsudes esinema parimaid koore ja ansambleid kogu maailmast.

 

EFK osaleb sellel festivalil esmakordselt, esitades mitmekülgse kava eesti ja vene muusikast, kus vahepalu esitab saksofonist Gilad Atzmon. Esimeses pooles kõlavad Arvo Pärdi ja Alfred Schnittke teosed; teises pooles tuleb ettekandele Cyrillus Kreegi, Vasyl Barvinskyi, Nikolai Kedrovi ja Sergei Rahmaninovi looming, dirigeerib Daniel Reuss.

 

Samal päeval enne kontserti osaleb kammerkoor eesti klassikalise muusika kontaktüritusel, mida korraldab Eesti Muusika Arenduskeskus koosöös Eesti Suursaatkonnaga Londonis. Kontaktürituse eesmärgiks on tutvustada eesti muusikat Londonis tegutsevatele kontserdikorraldajatele ja manageridele.

 

Lisainfo: www.londonacappellafestival.co.uk