Gustav Ernesaksa fondi haldusnõukogu annab täna, Gustav Ernesaksa 105. sünniaastapäeval teada, et fondi haldusnõukogu otsusel saab 2013. aasta Laulutaadi nimelise koorimuusika peastipendiumi dirigent Heli Jürgenson. Koorimuusika edendamise stipendiumid saavad koorijuhid Undel Kokk ja Indrek Vijard ning õppestipendiumi saab noor dirigent Sander Tamm.

Gustav Ernesaksa fondi stipendiumid antakse pidulikult üle Eesti Kooriühingu aastakontserdil, mis toimub 25. jaanuaril 2014 algusega kell 15.00 Estonia kontserdisaalis.

Fondi haldusnõukogu üksmeelsel otsusel saab Laulutaadi nimelise koorimuusika peastipendiumi tuntud ja tunnustatud segakooridirigent, koolitaja ja dirigeerimisõpetaja Heli Jürgenson. Kooriühingu esimehe, Raul Talmari sõnul on tal Heli üle väga hea meel. “Heli Jürgenson on väga nõudlik dirigent, kes on jäägitult pühendunud segakoorimuusika arendamisele. Olen väga rõõmus, et tema tööd laulupidude dirigendi ning muusikapedagoogina väärtustatakse Eesti koorimuusikamaastiku ühe kõrgeima tunnustuse, Ernesaksa nimelise koorimuusika peastipendiumiga”, ütles Talmar.

Heli Jürgenson on lõpetanud koorijuhtimise eriala Tallinna Riiklikus Konservatooriumis Ants Sootsi õpilasena. Ta on Estonia Seltsi Segakoori peadirigent ning G. Otsa nimelise Muusikakooli kooridirigeerimise õpetaja ning sama kooli segakoori kunstiline juht ja dirigent.

 Aastatel 2001-2011 oli Heli Jürgenson rahvusooper Estonia koormeister ning alates 2011. aastast on ta Eesti Filharmoonia Kammerkoori koormeister. Ta on olnud ka EELK vaimulike laulupidude ning Soome-Eesti laulupeo kunstiline juht ja dirigent, samuti Põhja- ja Baltimaade laulupidude dirigent.

Alates 2002. aastast on Heli Jürgenson olnud mitme laulupeo ja noorte laulupeo dirigent ja liigijuht ning on saabuva 2014. aasta laulupeo segakooride liigijuht.

 

Tarmo Õuemaa