2014. aasta Grammy-nominentide hulgas kuulutati välja kolm eesti muusikut – Tõnu Kaljuste, Arvo Pärt ja Neeme Järvi, neist igaüks mitmes kategoorias.

Võitjad kuulutatakse välja 26. jaanuaril 2014 Los Angelese Staples Center’s.

Kaljuste kandideerib parima ooperisalvestise (Kleibergi “David & Bathsheba”) ja kooriesituse kategoorias (Arvo Pärdi “Aadama itk” Eesti Filharmoonia Kammerkoori, Sinfonietta Riga, Tallinna Kammerorkestri, Läti Raadio koori ja Vox Clamantise esituses) , Pärt parima kaasaegse klassikalise heliteose kategoorias (“Aadama itk”) ning Järvi parima orkestri- (Göteborgi sümfooniaorkester) ja kooriesituse (BBC rahvuslik Wales’i koor) kategoorias.

Nominentide hulgas on ka ECM’i plaadifirma produtsent Manfred Eicher, kes on juba palju aastaid teinud tihedat koostööd Arvo Pärdi, Tõnu Kaljuste ja Eesti Filharmoonia Kammerkooriga.

Eesti Filharmoonia Kammerkoor on varem võitnud Grammy-auhinna 2007. aastal parima kooriesituse kategoorias CD-salvestisega “Arvo Pärt. Da Pacem”, mis salvestati dirigent Paul Hillieriga (Harmonia Mundi 2006).