Eesti Filharmoonia Kammerkoor annab oma selle aasta viimase väliskontserdi reedel, 13. detsembril Tõnu Kaljuste juhatusel Esplanade Kontserdimajas Singapuris. Koor kutsuti peaesinejana osalema festivalil „Voices – A Festival of Songs“.

 

Ettekandele tuleb mitmekülgne a cappella kava eri ajastute muusikast. Esimeses pooles kõlab Bachi motett „Singet dem Herrn” (BWV 225), Brahmsi „Warum ist das Licht gegeben?“ ning Pärdi „Magnificat“, „Virgencita“ ja „Dopo la vittoria“. Teises pooles esitatakse Debussy „Charles d’Orleans’ kolm laulu“ ning Tormise teoseid „Jaanilaulud“ ja „Raua needmine“.

2002. aastal uksed avanud suurejooneline modernse arhitektuuriga etenduskunstide keskus, täisnimega Esplanade – Theatres on the Bay, on ehitatud vee piirile ning selle mitmekesiseid kõrgetasemelisi programme, kontserte ja etendusi külastab aastas rohkem kui 2 miljonit inimest. Esplanade keskuse kroonjuveeliks peetakse suurepärase akustikaga 1800-kohalist kontserdisaali, mis on kujunenud muusikute hulgas üheks ihaldusväärsemaks esinemispaigaks maailmas. Eesti Filharmoonia Kammerkoor esineb Esplanade Kontserdimajas esmakordselt.

 

Lisainfo: www.esplanade.com