8.-23. novembrini on Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) kontserdireisil Ameerika Ühendriikides, kus antakse kokku üheksa kontserti idaranniku osariikides ja riigi põhjaosas: New Yorgis, Washingtonis, Põhja-Carolinas, Virginias, Connecticutis, Ohios, Indianas, Illinois’is ja Minnesotas.

Esimene kontsert toimub 10. novembril New Yorgi Lincoln Center’ Avery Fisher Hall’is, mis igapäevaselt on New Yorgi Filharmoonikute kodusaal. EFK esineb seal koos Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga, kes on samal ajal  Ameerikas turneel. Maestro Neeme Järvi juhatusel tulevad ettekandele Tormise, Pärdi, Mozarti ja Sibeliuse teosed. Sama kavaga antakse 25. oktoobril Estonia kontserdisaalis n-ö hüvastijätukontsert pealkirjaga “Tallinn → New York”.

Teistel kontsertidel USAs esineb EFK Daniel Reussi juhatusel a cappella koorimuusikakavadega. Üks programm koosneb vaid eesti heliloojatest – Mart Saar, Cyrillus  Kreek, Veljo Tormis ja Arvo Pärt; teises kavas on lisaks eesti autorite, Rudolf Tobiase ja Arvo Pärdi, loomingule kaasatud ka Johannes Brahmsi ja Alfred Schnittke muusikat. Kahel viimasel kontserdil esitatakse ka Ameerika helilooja Edie Hilli uut teost, mille tellis Minnesota Raadio. EFK jaoks on seekordne Ameerika-turnee juba üheteistkümnes – koor on üle Atlandi ookeani kontserdireisidel käinud regulaarselt alates 1990. aastast, viimati esineti seal 2008. aastal koos Tallinna Kammerorkestri ja Tõnu Kaljustega.

Kontserdireisi korraldaja on agentuur Opus 3 Artists. Täname turnee toetajat – Kultuuriministeeriumi.