Sügisel moodustati Eesti Filharmoonia Kammerkoori (EFK) stuudio, mille eesmärgiks on koorile järelkasvu koolitamine, pakkudes noortele andekatele lauljatele võimalust ennast arendada läbi EFK kogemuse.

Stuudio programmis teeb sel hooajal kaasa seitse noort lauljat (kaks sopranit, üks alt, kolm tenorit, üks bass), kes sõeluti välja kevadel kammerkoori ettelaulmisel kandideerinud 63 soovijast.

Stuudio tegevuses on noortel lauljatel võimalus jälgida EFK igapäevast tööd, teha kaasa prooviprotsessis, saada igakülgset erialast teavet, kasutada noodikogu ja arhiivimaterjale, konsulteerida EFK hääleseadjatega ning võimalusel osaleda ka mõnes kontserdiprojektis.

Stuudio tegemistest räägib EFK direktor Esper Linnamägi: „Stuudio loomine tulenes vajadusest kasvatada kammerkoorile järelkasvu. Hetkel on meil tugev lauljatekoosseis, kellega oleme andnud häid kontserte, koor on saanud palju kiidusõnu nii siin Eestis kui külalisdirigentidelt ja kriitikutelt välisriikides. Kuid peame kindlustama sama kõrge taseme ka tulevikus; samuti vajame aeg-ajalt suurvormide esitamiseks lisajõude. Stuudio tegevusega oleme piltlikult öeldes avanud oma uksed – kui noortel lauljatel on huvi ning tahtmist, siis saavad nad ennast harida meie kogemuse põhjal, viia kurssi end koori eluga, küsida nõu, võtta tunde ning isegi mõne kontserdiprojekti algusest lõpuni kaasa teha.“

Neljale stuudio töös osalejale on antud võimalus laulda Eesti Filharmoonia Kammerkoori koosseisus 16. oktoobril Estonia kontserdisaalis toimuval kontserdil, kus koos Tallinna Kammerorkestriga Risto Joosti juhatusel tulevad ettekandele Bachi motetid „Komm, Jesu, komm“ ja „Der Geist hilft unser Schwachheit auf“ ning Mozarti missa c-moll.

Edaspidi plaanitakse stuudio programmis pakkuda ka regulaarseid hääleseadekoolitusi ning ansamblitunde.