20. septembril kontserdil „6 keelel 4 häälel“ Estonia kammersaalis tulevad esiettekandele kolm teost kitarridele ja koorile: Robert Jürjendali „See öö oli pikk” kammerkoorile ja kolmele elektrikitarrile (tekst Doris Kareva), Raul Söödi „Vaikusestki vaiksem” kammerkoorile ja kahele kitarrile (tekst Raul Sööt) ja Tauno Aintsi Kontsert elektrikitarrile ja segakoorile (tekst rahvapärimusest).

 

Esitajad on Eesti Filharmoonia Kammerkoor, tuntud eesti kitarristid Ain Agan, Paul Daniel, Weekend Guitar Trio (koosseisus Robert Jürjendal, Tõnis Leemets, Mart Soo) ning külalisena teeb kaasa tunnustatud soome muusik Marzi Nyman, juhatab Daniel Reuss.

 

Kontserdi idee autor on Viljandi Kitarrifestivali juht ja kitarrist Ain Agan, kes soovis kaasata Eesti Filharmoonia Kammerkoori oma festivalile ning pakkus välja heliloojad, kellelt teosed telliti: „Oleme igal Viljandi Kitarrifestivalil teinud ühe suurema projekti, mis oleks seotud Eesti muusika ja muusikutega. Sel aastal tellisime kolmelt heliloojalt uudisteose. Valisin eelkõige need autorid, kellega olen varem koostööd teinud ning kes on tuttavad erinevate kitarride ja nende võimalustega, ei ole lihtne ülesanne kokku komponeerida koori ja kitarri, aga väljakutseid peab olema.  Kontserdi teeb põnevaks see, et kõik kuus muusikut on erineva soundi-käsitlusega. Ühes teoses kõlab pealegi Eestis mitte eriti kasutatav fretless-kitarr.“

 

20. septembri kontsert algusega kl 15 kuulub Estonia maja 100 festivaliprogramm ja kontserdile eelneb kl 14 kohtumine heliloojatega. Sama kava kõlab ka 21. septembril kell 18.00 Viljandi Kitarrifestivalil Pärimusmuusika Aidas, kus see salvestatakse ka DVD-le. 22. septembril kell 18.00 toimub kontsert Rakvere Rahvamajas tasuta.