Eesti Filharmoonia Kammerkoor esitab hooaja avakontsertidel Eesti kooriklassikat ja nüüdismuusikat eesti autoritelt.

15. septembril esineb EFK Estonia kontserdisaalis muusikalis-sõnalise kavaga „Pühendan sind looks ja lauluks“ ehk Estonia maja ajalugu läbi kooriklassika, mis peegeldab osakest Estoniaga seotud muusikute elust ja loomingust. Kava koostasid Riina Roose ja EFK koormeister Heli Jürgenson.

20. septembril Estonia kammersaalis tuuakse kontserdil „6 keelel 4 häälel“ publiku ette uued teosed kitarrile ja koorile kolmelt heliloojalt: Robert Jürjendalilt, Raul Söödilt ja Tauno Aintsilt.

Mõlemad kontserdid toimuvad Estonia maja 100 juubelifestivali raames.

 

EFK direktor Esper Linnamägi tutvustab alanud hooaega: „Eesti Filharmoonia Kammerkooril on ees väga sündmusterohke ja tihe hooaeg, mil anname palju kontserte Eestis, koostöös Eesti festivalide ning kontsertorganisatsioonidega, mida peame väga oluliseks. Samas on hea meel, et meid oodatakse nimekatele maailmalavadele, kus meil on võimalik esindada Eestit ja tutvustada meie heliloojate muusikat. Üheks prioriteediks sel hooajal on kindlasti ka koorile järelkasvu, noorte lauljate koolitamine.“

Lisaks kontsertidele Eestis esineb EFK septembri lõpus Usedomi festivalil Saksamaal, lähikuudel on tulemas Itaalia-Šveitsikontserdireis, USA kontserdireis, sh kontsert Lincoln Center’is koos ERSO ja Neeme Järviga ning esinemine Singapuri Esplanade kontserdimajas.

Alanud hooajal seisavad dirigentidena koori ees Daniel Reuss, Tõnu Kaljuste, Risto Joost, Neeme Järvi, Paul McCreech ja Heli Jürgenson.