Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) osales dirigent Marc Minkowski kutsel Richard Wagneri 200. sünniaastapäeva suurejoonelisel kontsert-projektis ning esines sellistes kontserdimajades nagu Versailles’ Royal Opera, Grenoble’i kultuurikeskus MC2, Viini kontserdimaja suur saal. Prantsusmaal festivalil Re Majeure La Rochelle’is alanud kontserttuur jõud finaalini 3. juunil Barcelona Palau Musica uhkes saalis.

Kontsertidel kanti ette kaks «Lendava hollandlase» ainelist, samal ajal kirjutatud ooperit: Richard Wagneri (1813–1883) kuulus lavateos «Lendav hollandlane» (1843) ja prantsuse vähetuntud helilooja Pierre-Louis Dietsch’i (1808–1865) veel vähem tuntud ooper «Kummituslaev» («Le Vaisseau fantôme», 1842).

Kõikjal saatis kontserte suur menu ja publiku soe vastuvõtt. Viini kontserdimajas 1. juunil toimunud võimsate emotsioonidega laetud esinemine lõppes ovatsioonidega, Viini kogenud ja esmaklassiliste interpreetidega harjunud publik aplodeeris püsti seistes ning ei tahtnud muusikuid lavalt ära lasta.

Retsensioone on avaldatud nii prantsus-, saksa- kui ingliskeelses pressis. Kiidetakse Dietsch’i ooperi huvitavat leidu, Minkowski ideed ühendada kahe helilooja samaainelised ooperid, dirigendi säravat ja emotsionaalset tõlgendust, ajastupillide kasutamisest tingitud orkestri erilist kõla, ülivõrretes kiidetakse soliste ning kogu esituse intensiivsust ja väljendusrikkust. Koori puhul märgitakse muljetavaldavat kõlajõudu (Tagesspiegel, 27.05); EFK esitust nimetatakse suisa sensatsiooniliseks: «Lauljad suutsid tekitada kananaha ihule, mida saab kogeda väga harva. [—] Eesti koori panust ei jõua küllalt kiita, ainuüksi koori kõlajõud ja musitseerimise intensiivsus on imetlusväärsed.» Ka The New York Times (28.05) nimetab Eesti Filharmoonia Kammerkoori esitust suurepäraseks.

EFKga koos esinesid kontsertidel Minkowski asutatud orkester Les Musiciens du Louvre-Grenoble ning esmaklassiline solistideansambel: Sally Matthews, Bernard Richter, Russell Braun, Vincent Le Texier Eric Cutler, Evgeni Nikitin, Ingela Brimberg, Ugo Rabec, Mika Kares ja Hélène Schneidermann.