Eesti Filharmoonia Kammerkoor annab 21. maist kuni 3. juunini viis kontserti Euroopa erinevates mainekates kontserdisaalides: Versailles’ Royal Opera’s, Grenoble’i kontserdimajas MC2, Viini Kontserdimaja suures saalis ja Barcelona Palau Musica’s.

 

Koos orkestriga Les Musiciens du Louvre Grenoble esitatakse Richard Wagneri (1813-1883) ooperit „Lendav hollandlane“ ja Pierre-Louis Dietsch’i (1808-1865) ooperit „Le Vaisseau fantôme ou Le Maudit des mers“, mõlemad ooperid kõlavad kontsertettekandes, juhatab Marc Minkowski. Kontsertide vahepeal on plaanis ka teosed salvestada.

 

Kutse EFK-le tegema seda mastaapset kontserdiprojekti tuli Marc Minkowskilt, kes on Euroopas üks hinnatumaid dirigente. EFK-d seob temaga juba pikaajaline koostöö, mis sai alguse 2008. aastal Salzburgi Pidunädalatel. Tänu suurepäraselt õnnestunud kontsertidele on Minkowski kutsunud EFK-d korduvalt kaasa tegema mitmel korral Austrias toimuval kuulsal Mozartwoche festivalil, aga ka teistes projektides, sh Mozarti ooperi „Idomeneo“ etendustel Bremeni muusikafestivalil. Viimati esineti koos Minkowski ja Mahleri Kammerorkestriga eelmise aasta sügisel Saksamaa filharmooniates, esitati Griegi „Peer Gynti“. Seekordsed kontserdid on Minkowskiga juba kuues koostööprojekt.

 

Kontserdid toimuvad:

21.05 Versailles’ Royal Opera’s kõlab Wagneri „Lendav hollandlane“ ja Dietsch’i „Le Vaisseau fantôme“
23.05 Grenoble’i kontserdimajas MC2 esitatakse Wagneri „Lendavat hollandlast“
24.05 Grenoble’i kontserdimajas MC2 kõlab Dietsch’i „Le Vaisseau fantôme“
1.06 Viini Kontserdimaja suures saalis esitatakse nii Wagneri kui Dietsch’i teos
3.06 Barcelona Palau Musica’s kõlab Wagneri „Lendav hollandlane“

 

Lisainfo: www.mdlg.net,  www.epcc.ee