EFK osaleb Arvo Pärdi festivalil Sydney Ooperimajas Austraalias. Kontsert „A Sacred Journey“ toimub 7. aprillil Sydney Ooperimajas, kus Tõnu Kaljuste juhatusel tulevad ettekandele Arvo Pärdi teosed: „Magnificat“, „Spiegel im Spiegel“, „7 Magnificat-Antiphonen“, „Tabula Rasa“, „Fratres“, „Salve Regina“, „Cantus Benjamin Britteni mälestuseks“ ja „Aadama itk“. Lisaks EFK-le esinevad viiulisolistid Satu Vänskä, Kirsty Hilton, Veronique Serret ning Sydney Sümfooniaorkester.

 

6. aprillil toimuval kontserdil osaleb EFK ühe Arvo Pärdi teosega – „Virgencita“, mis on Pärdi värskeim teos kirjutatud koori Mehhiko-kontsertide jaoks eelmise aasta oktoobris.

 

Arvo Pärdi festivali programmi koostas Sydney Ooperimaja korraldusmeeskond koostöös heliloojaga. Pakkumine EFK-le osaleda sellel festivalil maailma ühes prestiizhikamas kontserdimajas tuli tänu kammerkoori kõrgele renomeele Arvo Pärdi muusika esitajana.

 

EFK Tõnu Kaljuste juhatusel on varem andnud kontserte Austraalias kahel korral.  1993. aastal esineti 10 kontserdiga Perthi festivalil ja 1999. aastal anti koos Austraalia kammerorkestriga 8 kontserti, 3 neist Sydney Ooperimajas.

 

Lisainfo: www.sydneyoperahouse.com