Eesti Filharmoonia Kammerkooril ilmus CD-plaat „Vivit!“, millele on Daniel Reussi juhatusel salvestatud Rudolf Tobiase (1873-1918) vaimulikud motetid ning valik Max Regeri (1873-1916) koorimuusikast. Helirežissöör on Florian Schmidt, kellega koostöös on EFK-l varem sündinud mitu CD-d. Helisalvestise andis välja Soome firma Ondine.

 

Tobiase loomingust jäädvustati tuntud vaimuliku motetid: „Otsekui hirv“, „Kleine Karfreitagsmotette“,  „Oster Vorspiel“, „Ostermorgen“, „Ascendit in coelum“, „Vivit!“, „Liberi Dei“ ja „Eks teie tea“. Max Regeri loomingust plaadistati: „Unser lieben Frauen Traum“ (op. 138/4), „Der Mensch lebt und bestehet…“ (op. 138/1), „Nachtlied“ (op. 138/3), „Zur Nacht“ (op. 6/2), „Abendlied“ (op. 6/3 ja op. 39/2), kaastegev Siim Selis klaveril.

Ene Salumäe esituses salvestati ka kaks orelipala: Tobiase Koraalieelmäng nr. 10 „Nun ruhen alle Wälder” ja Regeri „Melodie“ (op 59/11).

 

Selle plaadistusega jätkab EFK traditsiooni salvestada Eesti muusikaajaloo väljapaistvate heliloojate pärandit kõrgel professionaalsel tasemel. Varem on ilmunud EFK oma produktsioonina CD-d „Luule, see ei tule tuulest“ Mart Saare loominguga, „Kreegi vihik“ Cyrillus Kreegi ja Tõnu Kõrvitsa teostega ning „Psalms“ Kreegi ja Mendelssohni loominguga.

 

Salvestus toimus 4-8. maini 2012 Tallinna Niguliste kirikus.