7.-9. veebruarini salvestavad Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) ja Tallinna Kammerorkester Tõnu Kaljuste juhatusel Tõnu Kõrvitsa loomingut mainekale plaadifirmale ECM. Kaasa teevad ka saksa tšellist ja uue muusika interpreet Anja Lechner ning eesti džässlauljatar Kadri Voorand.

Tõnu Kõrvitsa loomingust plaadistatakse “Tasase maa laul” häälele, kandlele ja keelpillidele, “Peegeldused tasasest maast” tšellole ja koorile, “Seitsme linnu seitse und” tšellole, koorile ja keelpillidele, “Viimane laev” meeskoorile, suurele trummile ja keelpillidele, “Labürindid” keelpillidele.

Kontsert sama kava ja esitajatekoosseisuga toimub 6. veebruaril Tallinna Filharmoonia korraldatud festivali „Täiuslik vaikus“ raames Tallinna Metodisti kirikus.

Tõnu Kõrvitsat (s. 1969) võib nimetada romantikuks eesti heliloojate seas, tema poeetiline ja nägemuslik muusika on täis rännakuid loodusesse ja rahvapärimusse, inimhinge ja alateadvuse maastikele. Kõrvitsa mitmekesine looming hõlmab kõiki traditsioonilisi muusikažanre alates orkestriteostest, instrumentaalansamblitest ja teostest soolopillidele ning lõpetades koorimuusika, soololaulude ja ooperitega. Tõnu Kõrvits on korduvalt pälvinud riiklike ja kultuuriinstitutsioonide tunnustust. Viimati autasustati teda 2007. aastal Eesti Muusikanõukogu aastapreemiaga panuse eest Eesti orkestrimuusikasse ning 2011. aastal Eesti Vabariigi kultuuripreemiaga. EFK on ka varem esitanud ja salvestanud Kõrvitsa muusikat – üks populaarsematest teostest on olnud „Kreegi vihik“.

 

EFK, Tõnu Kaljuste ja ECM-i koostöös on varem välja antud kaheksa CD-d Arvo Pärdi, Veljo Tormise ja Erkki-Sven Tüüri muusikaga.