Eesti Filharmoonia Kammerkoor annab Daniel Reussi juhatusel aasta viimase kontserdi 22. detsembril Belgia esinduslikus Concertgebouw’ kontserdisaalis Brygges.

 

Kontserdil „Jõulud Põhjamaal“ tuleb ettekandele eesti, vene ja ukraina õigeusu kirikumuusika. Esimeses pooles esitatakse põnev valik 19.-20. sajandi vahetusel loodud vene ja ukraina heliloojate jõulumuusikast, mida kohtab nii Eesti kui teiste Euroopa maade kontserdikavades harva. Kõlab Vasil Barvinski, Kirilo Stetsenko, Jakiv Jatsinevitši, Mõkola Leontovitši, Georgi Izvekovi looming, kuulsaima teosena on esindatud Pjotr Tšaikovski „Legend“.

Kava teises pooles tulevad ettekandele Arvo Pärdi „Magnificat“, „Da pacem Domine“, „Nunc dimittis“ ja „Kaks slaavi psalmi“, Alfred Schnittke „Kolm vaimulikku laulu“ ning Galina Grigorjeva „Nox vitae“.

 

Lisainfo: www.concertgebouw.be