22.-24. novembrini annab Eesti Filharmoonia Kammerkoor kontserte Daniel Reussi juhatusel kavaga „PRANTSUSE VAIMUS“ Eesti erinevates paikades: Võru Kandles, Tartu Ülikooli aulas ja Tallinna Niguliste kirikus.

Ettekandele tuleb Prantsuse kultuuriruumis eelmisel sajandil sündinud muusika. Kuulsate prantslaste – Claude Debussy, Francis Poulenci  ja Maurice Raveli – kõrval kõlab kilde ka saksa helilooja Paul Hindemithi ja hollandlase Rudolf Escheri loomingust, mis on kirjutatud prantsuse poeetide tekstidele. Kontsertidel teeb kaasa Anni Ruugla, kes esitab tuntumaid teoseid Prantsuse flöödimuusikast.

Daniel Reuss põhjendab kavavalikut: „Soovisin eestlastele pakkuda Prantsuse väärtmuusikat, mis kuulub Euroopa kooride repertuaari ning kõlab sageli teistes maade lavadel. Eestis aga pole paljud neist teostest kõlanud, kuna tegemist on väga keeruka repertuaariga, mis nõuab võimekat professionaalset koori ja tundlikku lähenemist. Publikule pakub Prantsuse mitmekesine muusika aga kahtlemata uusi kogemusi ja põnevaid elamusi.“

Pool tundi enne kontsertide algust on publikul võimalik saada ka teadmisi Prantsuse kultuuri ja muusika kohta, millest tuleb rääkima helilooja Helena Tulve.

Kontserdid kuuluvad Prantsuse Instituudi korraldatud festivali Accord programmi.

Eesti Filharmoonia Kammerkoori jaoks on november ja detsember Eesti-kesksed kuud, mil esinetakse peamiselt Eesti lavadel –  Lisaks Prantsuse kavale on tulemas kontserdid suurvormidega kuldsest klassikast koos ERSO ja Tallinna Kammerorkestriga  Pärnus, Tartus ja Tallinnas., dirigentidega seisavad koori ees Daniel Reuss ja Eri Klas.