Eesti Filharmoonia Kammerkoori uus hooaeg tuleb tihe nii Eestis kui väljaspool – ees on esinemised erinevates Euroopa riikides, aga ka Ladina-Ameerikas, Mehhikos.

 

Eestis toimuvad EFK hooaja avakontserdid 27.-29. septembrini Haapsalus, Rakveres ja Tallinnas, kus Daniel Reussi juhatusel tuleb ettekandele romantilist koori- ning orelimuusikat Rudolf Tobiaselt ja Max Regerilt.

 

Reuss on kavasse valinud Rudolf Tobiase (1873–1918) kuulsad motetid ning neile seltsiks saksa helilooja Max Regeri (1873–1916) koorimuusikat. Dirigent põhjendas oma valikut: „Nii Tobias kui Reger kuuluvad ühte ajastusse, hilisromantismi, samuti on neil mõlemal saksakeelse kultuuriruumi taust. Tobiasel ja Regeril on palju sarnaseid jooni, näiteks üllatavad ja põnevad harmooniad, kuid siiski on mõlemad heliloojad väga erineva helikeelega, mistõttu nad täiendavad üksteist.“

Kontserdil kõlavad ka orelipalad Ene Salumäe esituses. Sama kava on salvestatud plaadifirmale Ondine ning CD ilmub kevadel 2013.

Klassikaraadio valis EFK kontserdi Niguliste kirikus Euroraadio programmi ning see jõuab paljudesse Euroopa raadiojaamadesse.

 

Oktoobris ootab EFK-d ees kontserdireis Saksamaal koos Mahleri kammerorkestriga Marc Minkowski juhatusel, esitatakse Griegi „Peer Gynti“ Esseni, Kölni ja Dortmundi kontserdimajades.

Esmakordselt kutsuti EFK-d esinema Ladina-Ameerikasse, Mehhikosse, kus sealsel olulisel Rahvusvahelisel Cervantino Festivalil esitatakse Arvo Pärdi loomingut koos Tallinna Kammerorkestri ja Tõnu Kaljustega. Novembris kutsuti EFK-d taas esinema Viini kontserdimajja, kus anti kontsert ka mõned aastad tagasi. Detsembris esinetakse Daniel Reussi käe all Belgias, Brugges.

 

Eestis esinetakse sel poolaastal erinevate kavadega koos Tallinna Kammerorkestri ja Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga, dirigentidena seisavad koori ees lisaks peadirigent Daniel Reussile, Marc Minkowski, Tõnu Kaljuste, Arvo Volmer ja Eri Klas.