Eesti Filharmoonia Kammerkoor annab lähipäevil kaks väliskontserti: 17. juunil esinetakse Maulbronni kloostri muusikafestivalil Saksamaal ning 19. juunil antakse kontsert Kufsteini Püha Vituse kirikus, Austrias.

 

Mõlemal kontserdil tutvustatakse Eesti muusikat nii mineviku kui tänapäeva heliloojatelt: kõlavad Mart Saare, Cyrillus Kreegi, Veljo Tormise, Galina Grigorjeva ja Arvo Pärdi a cappella kooriteosed. Lisaks on kavas Felix Mendelssohni Psalmid.

Mõlemaid kontserte juhatab Daniel Reuss.

Pea pool sajandit tegutsenud Maulbronni kloostri festival, mis tänavu toimub 19. maist kuni 30. septembrini, on kujunenud üheks tähtsamaks muusikafestivaliks Baden-Württembergis. Seda hinnatakse eelkõige traditsioonide ning erilise vaimsuse ja atmosfääri tõttu, mis tekib kontsertidel kloostri erinevates ruumides.

 

 

 

Vt. ka

www.klosterkonzerte.de

www.kufstein.com