21. aprillil annab Eesti Filharmoonia Kammerkoor kontserdi Dortmundi Kontserdimajas Saksamaal. Ettekandele tuleb koori peadirigent Daniel Reussi juhatusel Sergei Rahmaninovi „Koguöine jumalateenistus“ op 37.

 

 

Dortmundi Kontserdimaja on rahvusvahelise tähtsusega esinemispaik, mille saal on ehitatud spetsiaalselt võimaldamaks erilisi helielamusi. Suurepärane akustika on ka põhjuseks, miks alates hoone avamisest 2002. aastal, on paljud maailmakuulsad muusikud soovinud esineda sellel laval.

 

Eesti Filharmoonia Kammerkooril oli esmakordselt võimalus Dortmundi Kontserdimajas esineda 2010. aastal eesti muusika kavaga, mis sai väga sooja vastuvõtu ning seetõttu kutsuti koori nüüd tagasi.

 

Sel korral on kavas Rahmaninovi „Koguöine jumalateenistus“, mida on nimetatud õigeusu kirikumuusika pärliks. EFK on hinnatud selle teose esitajana, mistõttu on koori kutsutud sellega paljudele erinevatele festivalidele kogu Euroopas, sh BBC Promsile Londoni Albert Hall’is. „Koguöine jumalateenistus“ on EFK esituses salvestatud ka CD-le (Harmonia Mundi, 2005).

 

Vt. ka http://www.konzerthaus-dortmund.de/