28.-29. aprillil esineb Eesti Filharmoonia Kammerkoor kolme kontserdiga Belémi muusikapäevadel „A Voz Humana“ Lissabonis.

Kahel a cappella kontserdil, mis toimuvad Belémi kultuurikeskuse väikeses saalis, on Daniel Reussi juhatusel kavas Cyrillus Kreegi, Arvo Pärdi, Alfred Schnittke, Johannes Brahmsi, Jean Sibeliuse, Felix Mendelssohni ja Galina Grigorjeva teosed. Samas tulevad ettekandele ka portugali heliloojate Luís Tinoco ja Eurico Carrapatoso spetsiaalselt festivali jaoks kirjutatud uudisteosed.

 

Kontserdil suures saalis esitab EFK koos Portugali Kammerorkestriga Pedro Carneiro juhatusel Pärdi „Aadama itku“ ning kavas on veel Beethoveni „Merevaikus ja õnnelik sõit“ ning Brahmsi Aldirapsoodia.

 

„A Voz Humana“ on suurejooneliselt korraldatud festival, mis keskendub inimhäälele, kui muusikainstrumendile läbi erinevate ajastute. Kolme päeva jooksul (27.-29. aprill) toimub 60 kontserti nii kohalike kui rahvusvaheliste tunnustatud muusikute esituses seitsmes eri saalis.

 

Vt. lisa http://www.ccb.pt/sites/ccb/pt-PT/Pages/default.aspx