Eesti Filharmoonia Kammerkoor annab 9. märtsil Tartu Ülikooli aulas, 10. märtsil Tallinna Mustpeade majas ja 11. märtsil Peterburi Jaani kirikus Tõnu Kaljuste juhatusel kontserdi PILVEDEST LÄBI, kus tuleb ettekandele vene muusika suurkuju Sergei Tanejevi (1856–1915) harva esitatud a cappella meistriteos „12 koori Jakov Polonski sõnadele“.

 

Kontserdikülastajale pakutakse pool tundi enne kontserdi algust Tartus ja Tallinnas võimalust osaleda loengul, kus vene muusika spetsialist Tiia Järg tutvustab ettekandele tulevat teost ning annab põgusa ülevaate 19. sajandi muusikaelust.

 

Vene suure helimeistri Sergei Tanejevi a cappella kooriteost ”12 koori, op 27” võib pidada vene romantilise muusika pärliks, mis on teenimatult harva kontserdilavadel kõlanud. Teos on loodud 19. sajandi vene poeedi Jakov Polonski luulele, mis on kantud romantilisest sümbolismist ja looduspoeesiast.