3. veebruaril esineb Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) koos maailmatasemel muusikutega kuulsal Mozarti-nädalal (Mozartwoche) Salzburgis.

 

EFK esineb koos maineka orkestriga Les Musiciens du Louvre Grenoble, mida juhatab Marc Minkowski. Kavas on Bachi Magnificat, Mozarti Litaniae de venerabili altaris Sacramento ja Jörg Widmanni Versuch über die Fuge. Solistidena teevad kaasa Emmanuelle de Negri (sopran), Julia Lezhneva (sopran), Nathalie Stutzmann (alt), Colin Balzer (tenor), Luca Tittoto (bass).

 

EFK-d seob dirigent Marc Minkowskiga pikaajaline koostöö, mis algas 2008. aasta Salzburgi pidunädalatel. Tänu suurepäraselt õnnestunud kontsertidele on Minkowski kutsunud EFK-d korduvalt kaasa tegema nii Mozartwochel kui teistes projektides, sh ooperilavastuses „Idomeneo“.

Seekordne kontsert on Minkowskiga neljas koostöö ning järgmisel hooajal on taas plaanis selle maailmatasemel muusikuga mitu kontserti.

 

Festivali Mozartwoche korraldatakse traditsiooniliselt Wolfgang Amadeus Mozarti sünnilinnas. Tänavune festival algas helilooja sünnipäeval,  27. jaanuaril ning kestab kuni 5. veebruarini. Pidustustele on kutsutud esinema maailma kuulsaimad Mozarti ja klassikalise repertuaari esitajad.

 

Lisainfo: www.mozarteum.at