2. novembril annab Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) Pariisis Oratoire du Louvre’is kontserdi Eesti kultuurifestivali “Estonie tonique” raames. Kavas on Arvo Pärdi looming, kaastegev Christopher Bowers-Broadbent orelil, juhatab Paul Hillier.

 

Teise kontserdi annab EFK Olari Eltsi juhatusel koos Ensemble Orchestral de Paris’ga 4. novembril Pariisi Le Centquatre’s, kus kõlab Arvo Pärdi ja Thierry Escaich’i muusika.

 

Oktoobris ja novembris toimub Pariisis Eesti kultuurifestival “Estonie tonique”, mis on seni suurim kultuurikoostöö projekt Eesti ja Prantsusmaa vahel. Festival on ajastatud 2011. aastale, mil Tallinn kannab Euroopa kultuuripealinna tiitlit ning Eesti tähistab oma 20. taasiseseisvusaastat. Festivali eesmärk on läbi kultuuri tutvustada Prantsusmaal Eesti riiki, et arendada kahepoolseid suhteid kultuurivaldkonnas ja laiemalt. Festivali rikkalikus programmis on esindatud pea kõik kultuurivaldkonnad, ligi poolesaja sündmuse raames astub üles enam kui 200 esinejat. Festival toimub Eesti ja Prantsuse Kultuuri- ja Välisministeeriumite koostöös, programmi viivad ellu Prantsuse Instituut ja Eesti suursaatkond Pariisis.

 

Lisainfo www.estonie-tonique.com