Eesti Filharmoonia Kammerkoor avab oma 30. juubelihooaja kontsertidega Eesti kirikutes: 9. septembril antakse kontsert Tartu Jaani kirikus, 10. septembril Haapsalu Toomkirikus, 11. septembril Rakvere Kolmainu kirikus ja 12. septembril Tallinna Niguliste kirikus.

 

Tartus, Haapsalus ja Tallinnas on sünnipäevakontsertide kavasse valitud eripalgelised suured meistrid – Arvo Pärt, Alfred Schnittke, Galina Grigorjeva, Rudolf Tobias, Felix Mendelssohn ja Johannes Brahms, kelle loomingut on EFK esituses aastakümnete jooksul publik soojalt vastu võtnud maailma eri paigus. Ettekandele tulevad a cappella kooriloomingu säravamad teosed erinevatest ajastutest, romantismist kaasajani nii eesti, saksa kui vene muusikast.

 

11. septembril, Arvo Pärdi sünnipäeval, Rakvere Kolmainu kirikus on kavas Pärdi „Kanon Pokajanen“ („Patukahetsuskaanon“). Kontsert kuulub Rakvere Vaimuliku Muusika Festivali „VaiMus“ programmi. Kõiki kontserte juhatab peadirigent Daniel Reuss.

 

Kontserdid Haapsalus ja Rakveres on tasuta.

 

Eesti Filharmoonia Kammerkoori asutas 1981. aastal Tõnu Kaljuste, kes oli koori kunstiline juht ja peadirigent kakskümmend aastat. Aastail 2001–2007 jätkas tema tööd inglise muusik Paul Hillier. Alates hooajast 2008/2009 on koori kunstiline juht ja peadirigent Daniel Reuss.