Kölni Ooperis esietendus 9.aprillil elektronmuusika legendi Kalrheinz Stockhauseni mammut-ooper , seitsmest osast koosnev „Sonntag aus Licht“. Teose teise osas (Engel-prozessionen) on kandvas rollis kuus vokaalsekstetti, mida esitavad Eesti Filahrmoonia Kammerkoori ja Cappella Amsterdam’i lauljad. Ooperi helikeel seab lauljatele ääretult kõrged nõudmised, see on üks keerukamaid ja gigantsemaid projekte, milles EFK lauljatel on kaasa teha tulnud. Kölnis antakse aprilli ja mai jooksul kuus etendust.

 

EFK naislauljad on aga 10.-21.aprillini Itaalias, et osaleda neljal kontserdil muusikamaailma ühe suurlegendi, maestro Claudio Abbado juhatusel koos tema enda orkestriga, kavas Debussy „Nokturnid“ (kontserdid Ferraras, Reggio Emilias, Bolognas ja Roomas) ning Raveli Klaverkontsert pianist Marta  Argerichiga.