Neljapäeval kanti Tallinnas Estonia kontserdisaalis ette helilooja Erkki-Sven Tüüri uus teos „Ärkamine” segakoorile ja kammerorkestrile. Teose tekstiliseks aluseks on eestikeelne luule Juhan Liivi, Ernst Enno, Jaan Kaplinski ja Doris Kareva sulest kõrvuti ülestõusmispühadega seotud ladinakeelsete liturgiliste tekstidega.

Tüüri õpilane, helilooja Hele­na Tulve ütleb muljeks: „See on teos, mis õnnestunud moel ühendab vanema ja uuema Tüüri, sünteesib neid erinevate perioodide fookusi üheks tervikuks. Kasutatud oli kaunist eesti luulet ja see tuli väga õnnestunult välja. Teksti mõte ja teose areng läksid hästi kokku.”

Erkki-Sven Tüüri autorikontsertidel astusid lavale Eesti filharmoonia kammerkoor ja Riia sümfoniettorkester, dirigendiks Daniel Reuss. Kõrvuti „Ärkamisega” on kavas teosed Tüüri varasemast loomeperioodist: „Insula deserta” keelpilliorkestrile, „Rändaja õhtulaul” segakoorile ning „Rada ja jäljed” keelpilliorkestrile.

Klassikaraadio vahendusel kandsid kontserdi üle Läti, Leedu, Soome, Taani, Norra, Poola, Hollandi, Serbia, Kataloonia ja Kanada raadiojaamad. Teose „Ärkamine“ jäädvustas Eesti Televisioon, salvestist näeb 22. aprillil.