Eesti Filharmoonia Kammerkoor koos peadirigent Daniel Reussiga sõidab täna kontserdireisile Prantsusmaale ja Saksamaale, kontsertide kavad on korraldajate soovil valdavalt eesti heliloojate loomingust – Pärt , Kreek, Grigorjeva, Tüür, Tormis.

Eesti heliloojate teosed on EFK repertuaaris kesksel kohal ja nende vastu on Euroopa muusikaelus ka suur huvi.

Aprillis esineb EFK ühe kontserdiga Austrias Kremis, esitades sealsel kevadfestivalil Arvo Pädi suurteose „Kanon pokajanen“, seejärel suunduvad EFK naislauljad Itaaliasse, et osaleda neljal kontserdil muusikamaailma ühe suurlegendi, maestro Claudio Abbado juhatusel koos tema enda orkestriga, kavas Debussy „Nokturnid“ (kontserdid Ferraras, Reggio Emilias, Bolognas ja Roomas). 12 EFK lauljat osalevad aprillikuus aga Kölni Ooperis Karl-Heinz Stockhauseni mammut-ooperi „Sonntag aus Licht“ lavastustes, millega antakse aprilli ja mai jooksul kuus etendust.

 

Maikuus kannab EFK Berliini Filharmoonias ette äsja Tallinnas ja Tartus kõlanud Erkki-Sven Tüüri uudisteose „Ärkamine“, partneriks seekord Deutsche Kammerorchestrer Berlin.

Kontserdist teeb ülekande Berliini Raadio.