02.12.2010 avalikustati maailma mainekama plaadiauhinna Grammy tänavused nominendid, Eesti muusikud on nominentide hulgas kahe heliplaadiga ja seda ühes ja samas kategoorias (Best Choral performance):

 

Eesti Filharmoonia Kammerkoori CD „Baltic Runes“, dirigent Paul Hillier (Harmonia Mundi), salvestus tehti Tallinna  Metodisti kirikus veebruaris 2008.

 

Frank Martini oratooriumi „Golgotha“ salvestus, dirigent Daniel Reuss, esinejaiks Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Cappella Amsterdam ja rahvusvaheline solistide ansambel (Harmonia Mundi), salvestus tehti Estonia kontserdisaalis aprillis 2009.

 

Mõlemad heliplaadid on esindatud ka mitmete klassikalise muusika raadiojaamade ja muusika-ajakirjade „Best record of 2010“  listides.

 

Grammy auhindade võitjad kuulutatakse välja 13.02.2011.