22. ja 26.jaanuaril esineb Eesti Filharmoonia Kammerkoor Salzburgi Mozart-Woche’l, tehes kaasa Mozarti ooperi “Idomeneo” lavastuses.

 

„Idomeneo“ on lavale toonud  üks Euroopa hinnatumaid ooperilavastajaid Olivier Py. Dirigent Marc Minkowksi, orkester on Minkowksi enda asutatud Les Musiciens du Louvre-Grenoble. Juhtivates rollides vokaalmaailma tipud Richard Croft, Yann Beuron, Sophie Karthäuser, Mireille Delunsch, Colin Balzer jt.

 

EFK tegi kaasa ka “Idomeneo” etendustes möödunud augustil Bremeni Muusikafestivalil. Etendustele Salzburgis järgnevad veebruari algul veel “Ideomeneo” kontsert-ettekanded Lyonis ja Grenoble’is.

 

Mozart-Woche on üks Euroopa väärikamaid ja hinnatumaid muusikaüritusi (aastast 1956), mis leiab aset igal aastal jaanuari viimasel nädalal Mozarti sünnilinnas Salzburgis.

 

Peale “Idomeneo” on tänavuse Mozart-woche  kavas veel pianistid Andras Schiff, Leif Ove Andsnes ja Lars Foght, viiuldaja Christian Tetzlaff, Viini Filharmoonikud, Freiburgi barokkorkester, Mahleri Kammerorkester, Kremerata Baltica, dirigendid Nikolaus Harnoncourt, Rene Jacobs, Christoph Eschenbach, Dennis Russel Davies, Gidon Kremer jpt.