25.-27. novembrini annab Eesti Filharmoonia Kammerkoor tasuta kontserte kuues koolis: Tallinna Inglise Kolledžis, Jakob Westholmi Gümnaasiumis, Tallinna Muusikakeskkoolis, Laagri Koolis, Gustav Adolfi Gümnaasiumis ja Tallinna Reaalkoolis.

 

 

Õpilastele esinetakse kavaga „4 tegijat eesti muusikas“, mis annab ülevaate Eesti muusika raudvarast. Dirigent Mikk Üleoja on kavasse valinud Cyrillus Kreegi, Mart Saare, Veljo Tormise ja Arvo Pärdi loomingut: „Tahame pakkuda noortele võimalust osa saada parimast, mis Eesti muusikas leidub, ning heita pilk nende nelja suure helilooja maailma, kelleta Eesti muusikaajalugu ei oleks see, mis ta praegu on.“

 

Sarnast koolikontsertide sarja korraldab Eesti Filharmoonia Kammerkoor kolmandat korda. Varem on noortele tutvustatud läbilõiget Eesti koorimuusika ajaloost Risto Joosti juhatusel ja varabaroki ajastu motette Toomas Siitani juhatusel. Lisaks Tallinna koolidele on esinetud ka Tartu, Kuusalu ja Rakvere koolides. Kontserdid on kujunenud õpilaste hulgas väga menukateks ning oodatud sündmusteks.