3. oktoobril, kahe Saksamaa taasühinemise aastapäeval, annavad Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester Daniel Reussi juhatusel kontserdi Tallinna Metodisti kirikus, kus peateosena kõlab Arvo Pärdi „Berliini missa“.

Kontserdil kõlab suurte klassikute looming kolmest eri ajastust – lisaks „Berliini missale“ tulevad ettekandele Mendelssohni a cappella kooriteos „Kolm psalmi“ op 78, Mozarti Sümfoonia nr. 5 B-duur (K22) ja Pärdi „Magnificat“.

 

Kontserdist teeb otseülekande Klassikaraadio ning Euroraadio Põhja- ja Baltimaade kontserdihooaja raames jõuab see miljonite raadiokuulajateni Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Norras, Islandil, Taanis, Hollandis, Austrias ja Portugalis. EFK kontserte on Klassikaraadio vahendusel ka varem korduvalt edastatud Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) liikmesmaade väga suurele auditooriumile.

 

Sama kavaga antakse kontsert veel 2. oktoobril Tartu Jaani kirikus ning oktoobri lõpus on EFK ja TKO kutsutud neid teoseid esitama Šveitsi mainekatesse esinemispaikadesse Montreux’s, St Gallenis ja Luzernis.