Eesti Filharmoonia Kammerkoor alustab oma 28. hooaega 11. septembril Rakvere Kolmainu kirikus, millega ühtlasi tähistatakse Arvo Pärdi sünnipäeva. Lisaks Felix Mendelssohni ja Cyrillus Kreegi vaimulikule koorimuusikale on sel puhul kavas ka Pärdi „Da Pacem“, juhatab peadirigent Daniel Reuss.

Järgnevad kontserdid antakse 12. septembril Viimsi Püha Jaakobi kirikus ja 13. septembril Haapsalu Toomkirikus, kontserdid on tasuta. Dirigent Daniel Reuss on kavasse valinud saksa suure romantiku Felix Mendelssohni „Kolm psalmi“ op 78 ning eesti armastatuma helilooja Cyrillus Kreegi „Taaveti laulud“, kuna ta leiab hingesugulust nende kahe helilooja vahel. “Mõlemad heliloojad on suured meistrid, kes oskavad kirjutada vaimustavat muusikat just koorile. Neile mõlemale on iseloomulik väga kaunis helikeel ning põnev ja tundlik harmoonia”, põhjendab valikut Reuss. Sama kava salvestatakse CD-plaadile, mis valmib novembris.

 

Oktoobris esineb EFK koos Tallinna Kammerorkestriga Mozarti, Mendelssohni ja Pärdi kavaga Eestis ja Šveitsis ning osaleb Tenso Päevadel Amsterdamis (Tenso – professionaalsete kooride ühendus). Tulemas on veel ”Hingedepäeva kontserdid” Andres Mustoneni käe all Jõhvis, Tallinnas ja Tartus ning esinemine ”Lux Musicae” festivalil Soomes, Siuntios, kus kantakse ette Tõnu Kõrvitsa uus teos. Detsembris musitseeritakse koos ERSO-ga Tartus ja Tallinnas, kus esitatakse Haydni ja Schuberti loomingut.