23. ja 25. augustil osaleb Eesti Filharmoonia Kammerkoor Bremeni muusikateatris etenduvas Mozarti ooperis “Idomeneo”. Etendused leiavad aset Euroopa suvise muusikaelu ühe tippsündmuse, XX Bremeni muusikafestivali raames, mis toimub 22. augustist 12. septembrini.

 

„Idomeneo“ on lavale toonud Olivier Py. Osaleb Euroopas hinnatud barokkorkester Les Musiciens du Louvre-Grenoble oma asutaja dirigent Marc Minkowski juhatusel. Osades on Colin Balzer, Yann Beuron, Sophie Karthäuser, Mireille Delunsch, Xavier Mas, Michael Spyres, Luca Tittotto.

 

Pakkumine teha kaasa ooperilavastuses tuli dirigent Marc Minkowskilt pärast tema dirigeerimisel antud õnnestunud kontserti aasta tagasi Salzburgi festivalil.

 

EFK jaoks ei ole tegemist esmakordse ooperiproduktsiooniga. 2004. aasta detsembris osaleti Puccini „Boheemi” etendustel Luxembourgi  Grand Theatre’s.

 

Eestis avab kammerkoor oma hooaja avakontsertidega 11.-13. septembrini Rakveres, Tallinnas ja Haapsalus.