Eesti Filharmoonia Kammerkoori peadirigent Daniel Reuss on sel aastal ainus väliskülalisdirigent, kes juhatab XXV Laulupeol „ÜhesHingamine“. Reuss dirigeerib 4. juulil Anton Bruckneri „Ave Mariat“ kutseliste kooride esituses.

 

Reuss on vaimustatud eestlastest kui laulurahvast ning Eesti laulupidude pikast traditsioonist. Senini vaid video vahendusel laulupidudega tuttav Reuss ootab seda sündmust suure põnevusega: „Olen väga uhke, et mul on avanenud võimalus osaleda ning ka juhatada nendel suurtel pidustustel kohe esimesel aastal, mil siia Eestisse tööle asusin.“

Daniel Reuss on EFK peadirigent alates hooajast 2008/2009. Ta on Eesti muusika suur austaja, tellinud uudisteoseid eesti autoritelt (Galina Grigorjeva, Ülo Krigul) ning juhatanud eesti heliloojate loomingut ka Suurbritannias, Austrias (Viini Kontzerthaus), Itaalias ning viimati menukalt Schwetzingeni festivalil Saksamaal. Pärast laulupidu ootab kammerkoori ja Reussi ees osalemine festivalil „L’ete musical“ Prantsusmaal.