16. mail esineb Eesti Filharmoonia Kammerkoor pikkade traditsioonidega Schwetzingeni festivalil Saksamaal.

Kontserdi kavas on olulisel kohal eesti autorite looming – ettekandele tulevad Arvo Pärdi „7 Magnificat-Antifoni“ ja Galina Grigorjeva „Nature Morte“. Esitatakse ka Frank Martini Missat kahele koorile ning Felix Mendelssohni 200. sünniaastapäevale puhul kahte Psalmi op 78. Koori juhatab Daniel Reuss.

 

Schwetzingeni festival asutati 1952. aastal ning on keskendunud peamiselt ooperile ja klassikalisele kontserdile. Läbi aastakümnete on seal toimunud rohkem kui 35 ooperi esietendused. Kontserdiprogrammid sisaldavad nii vähetuntud teoseid 18. sajandist kui kaasaegset heliloomingut, mida esitavad kuulsad muusikud kogu maailmast. Samuti kutsub festival esinema noori talente, et anda neile võimalus karjääri alustamiseks.

 

Täpsem info: www.swr.de/swr2/schwetzinger-festspiele