8. mail kell 19.00 Estonia kontserdisaalis ja 9. mail kell 19.00 Jõhvi kontserdimajas toimuvad Eesti Kontserdi hooaja lõppkontserdid, kus tuleb ettekandele Joseph Haydni oratoorium „Aastaajad“. Esinevad Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, sopran Oriana Kurteshi, tenor Juhan Tralla ja bariton Lauri Vasar, dirigent on Olari Elts.

 

 

Tihti idüllioratooriumiks nimetatud “Aastaajad” on helilooja üks viimaseid suurteoseid, mis valmis Haydni loomeea lõpuperioodil. Teoses on kolm peategelast – vana talupoeg Simon, tema tütar Hanne ja talupoiss Lukas, kes jutustavad talupoja elust erinevatel aastaaegadel, kutsuvad nautima looduse ilu ja olema tänulikud loojale. Oratooriumis leidub erakordselt kauneid looduskirjeldusi ja mahlakaid talupojastseene.

Kontsertidega tähistatakse ühtlasi Joseph Haydni (1732–1809) kahesajandat surma-aastapäeva.

 

Kontserdi korraldab Eesti Kontsert: www.concert.ee